Sa ne radem cu si de Sfantul Valentin!

Suntem o familie de consumatori de targuri! Noi. Adica eu si ei. Adica, familia mea. Consumatori de targuri de carte. Mi se pare o optiune exceptionala: varietate a ofertelor si reduceri substantiale. Pentru un buget familial care dedica sume aproape egale cartilor si alimentelor pe saptamana, targurile sunt alternativa avantajoasa la magazinul on-line de carte.

Asadar, cu experienta anilor trecuti cand editurile au fost nelipsite de la targurile de Sf. Valentin din capitala, am purces ieri la vanat de chilipiruri tiparite si muzica la pachet – alta pasiune familiala. Nu sarbatorim in mod special aceasta zi, dar mi-am zis ca impusc doi iepuri dintr-un foc si am plecat insotit de consoarta-valentina. 🙂

Cand colo… surpriza!

Criza s-a facut simtita nu doar in numarul si calitatea vizitatorilor targului, dar si in indoielnica oferta a expozantilor. Mai mult, anul acesta editurile se pare ca au considerat romanii care sarbatoresc Ziua indragostitilor niste analfabeti total dezinteresati de slova scrisa sau muzica buna. Si as fi protestat in sinea mea fata de politica lor de promovare daca nu m-as fi lovit „in direct si exclusivitate” de confirmarea politicii lor de marketing.

Doua pitzi cu cizme rosii lungi, prea lungi, peste o palma deasupra genunchilor, tocuri de 9 si fustite la granita cizmelor. Voit imbracate asemanator, as zice eu. Fustele rosii, ca si cizmele. Una cu haina de blana scurta gri, una cu sacou gri si fular portocaliu. Ambele tapetate cu fard, ruj si rimel. Ambele pavazate cu ineluse, cercelusi, bratarele si lantisoare.

Pitzi cu blana: Da, fata, ce luzăr! Eu ii zic sa-mi ia carti si el imi aduce enciclopedie. Se vede ca-i bosorog. Asta de tarot n-a auzit? Nu se inventase pe vremea lui?
Pitzi cu fular: Hi-hi-hi. Uite-l si pe-al meu cum se uita ca idiotu’ la bijuteriile alea… Al meu m-a intrebat ce muzica imi place si i-am zis ca Iglesias, iar el mi-a adus niste chestii vechi fara strop de ritm in ele.
Pitzi cu blana: Ha-ha-ha! Mai bine ii ziceai aur din start, proasto.
Pitzi cu fular: Da, tu. Auzi, fata, tu ai auzit ca si tata lu’ Enrique cantă?

q. e. d.

Publicitate

3 responses to “Sa ne radem cu si de Sfantul Valentin!

  1. Pingback: Tweets that mention Sa ne radem cu si de Sfantul Valentin! « EPISTOLEpentruZEUS -- Topsy.com

  2. pi…ca sa nu le zic altfel, adica pe nume, sigur nu s-au ratacit cumva pe la targ? dupa cum ne-ai explicat lucrurile erau ca nuca in perete pe acolo

    • nu s-au ratacit, cody. au venit chitite sa beneficieze de reducerile la bijuterii. 😀
      ele se potriveau perfect la targ… ca numai prostioare gaseai la standuri. noi eram ca nuca in perete ca speram sa gasim carti! 😦

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s