… a pierdut o buna ocazie sa ramana filozof…

Iar ne-a vorbit „premierul” Basescu. Ieri si-a sacrificat ora de relaxare de la gura… sticlei pentru a ne da vesti bune si foarte bune despre viitorul tarii. Despre ce? Despre subiectele lui favorite: criza si moguli! Respectiv, cat de bine e cu criza si cat de rau e cu mogulii.

Tara merge atat de bine incat nu mai avem nevoie nici macar sa tragem ultima transa de la FMI. Traducere: i-a dat Jeffrey peste bot si l-a trimis sa se imprumute de pe piata interna ca tot e dobanda de trei ori mai mare.

O sa folosim totusi ceva bani de la UE. Traducere: astia inca ne mai dau de frica sa nu intram in colaps si sa ajungem la mila lor… ca noi n-avem insule profitabile ca grecii si nici turism sa ne scoata din rahat.

IAR suntem pe drumul cel bun si am iesit din criza. Traducere: daca ati terminat economiile pe care le aveati la banci, e timpul sa intrati si in banii de la saltea.

Pe plan mondial problemele financiare s-au terminat, insa traim o noua criza a datoriilor suverane. Traducere: stiti voi banii aia pe care i-am imprumutat noi si v-am zis ca sunt pentru pensiile si salariile voastre, nu pentru contractele cu prietenii nostri? Eh, a venit vremea sa-i mai dam si inapoi.

Reforma statului continua. Traducere: si concedierile continua, si taierile continua, sitelegondolele continua, si salile de sport la sate continua…

Acum nu ne mai ramane decat sa ne bucuram de roadele masurilor competente aplicate de guvern. Traducere: in principiu ne-am cam facut plinul, dar mai vrem un mandat ca sa ne fericim si stranepotii. Nu-i asa ca va bucurati?

Vom continua pe aceeasi linie chiar daca nu le convine domnilor Vantu si Voiculescu. Traducere: pai, se putea sa-i uitam pe Vantu si Voiculescu??? De la unul mi se trage primul mandat, de la altul cel de-al doilea. Dar acum nu le mai zic moguli ca m-au avertizat consilierii ca s-a plictisit lumea.

Avand in vedere cat de bine ne merge, opozitia va cadea in ridicol fiindca nimeni nu are nevoie de solutiile lor. Traducere: daca tot s-au unit astia, hai sa iesim si noi cu ceva declaratii optimiste ca-n alegeri si sa-i numim comunisti ca a mers perfect pana acuma.

Un acord (doar asa, ca sa fie!) cu FMIul, negocieri cu Comisia Europeana, discutii cu Banca Mondiala, ceva imprumuturi de pe la bancile interne, inca un angajament, inca o centura de siguranta si… „toate masurile necesare pentru iesirea din criza”…

Una peste alta, mai mult ne-a pus pe ganduri decat ne-a linistit. Stim si ce-a vrut el sa zica, dar stim si ce-am inteles noi.

SA TRAITI BINE, romani!versus Mai traiti, romani?

Publicitate

One response to “… a pierdut o buna ocazie sa ramana filozof…

  1. HAHAHA ! Traducerea din română în română este genială !
    Să trăieşti, prietene !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s