Pe cine şi de ce alegem pentru Europa?

Am o întrebare pertinentă: Ce mama… dragostei fac europarlamentarii români la Bruxelles, cei ai USL, care îi depăşeşc la număr pe cei ai PD-L? Cum reprezintă ei interesele statului roman şi ale cetăţenilor lui în faţa Parlamentului European, dacă tot ce spun cei ai PD-L este luat ăn seamă şi întors împortiva noastră?

Până la urmă, trag concluzia, deloc plăcută mie, dar firească… Singurii euro-parlamentari care şi-au făcut treaba, a lor, nu a noastra, dar şi-au făcut-o, sunt cei trimisi acolo de Băsescu şi PD-L! Asta în timp ce trimşii USL par să nu fi făcut absolut nimic. Şi s-a văzut foarte bine în 2012, cu ocazia Referendumului de demitere a lui Traian!

Pe cale de consecinţă, vin cu următoarele propuneri…
– raport individual de activitate al fiecărui euro-parlamentar care mai doreşte/sau nu, încă un mandat…. Raport public, sa îl vedem şi noi;
– cei care doresc să meargă pentru prima dată şi să reprezinte România la Bruxelles, să aibă experienţă europeană, expertiză pe domenii europene… politică, economie, industrie, fonduri, etc.,
– să fie buni comunicatori, vorbind fluent cel puţin două limbi străine de largă circulaţie internaţională;
– să fie oameni oneşti, verticali, demni, care să ne reprezinte cu cinste şi onoare.
Hai să nu mai trimitem la Bruxelles toate obligaţiile politice, fără pic de vocaţie, de expertiză adecvată! Vrem să fim reprezentaţi de oameni care stau în picioare. Eu unul m-am săturat să fiu reprezentat de persoane care stau în genunchi!

Chiar nu se găsesc în România 32 de oameni care să ne poată reprezenta cu cinste şi onoare în Parlamentul European?
Chiar este nevoie ca mare parte din cei 32 să fie tot dintre cei care au mai fost, dar de a căror acitivtate nu a auzit nimeni nimic?
Chiar trebuie politizat totul şi nimic să nu mai aibă legatură cu competenţa pe un domeniu sau altul?
Chiar aşa de rău am ajuns şi totuşi stăm şi aşteptăm să ne pice ceva de sus, în timp ce noi nu mişcăm un pai?

Eu nu votez dude pentru Parlamentul European, ci OAMENI! Aşa că, vreau să-i văd! Să ştiu ce votez! Să ştiu pe cine trimit să îmi reprezinte interesele în PE! Să vină să se prezinte, independent sau nu, să pot vota in cunoştinţă de cauză sau, dupa caz, să-mi anulez votul, pentru a nu-l mai lăsa la îndemâna hoţiilor electorale!

Photo: Am o întrebare pertinentă:Ce mama... dragostei fac europarlamentarii români la Bruxelles, cei ai USL, care îi depşeşc la număr pe cei ai PD-L? Cum reprezintă ei interesele statului roman şi ale cetăţenilor lui în faţa Parlamentului European, dacă tot ce spun cei ai PD-L este luat ăn seamă şi întors împortiva noastră?Până la urmă, trag concluzia, deloc plăcută mie, dar firească... Singurii euro-parlamentari care şi-au făcut treaba, a lor, nu a noastra, dar şi-au făcut-o, sunt cei trimisi acolo de Băsescu şi PD-L! Asta în timp ce trimşii USL par să nu fi făcut absolut nimic. Şi s-a văzut foarte bine în 2012, cu ocazia Referendumului de demitere a lui Traian!Pe cale de consecinţă, vin cu următoarele propuneri...- raport individual de activitate al fiecărui euro-parlamentar care mai doreşte/sau nu, încă un mandat.... Raport public, sa îl vedem şi noi;- cei care doresc să meargă pentru prima dată şi să reprezinte România la Bruxelles, să aibă experienţă europeană, expertiză pe domenii europene... politică, economie, industrie, fonduri, etc.,- să fie buni comunicatori, vorbind fluent cel puţin două limbi străine de largă circulaţie internaţională;- să fie oameni oneşti, verticali, demni, care să ne reprezinte cu cinste şi onoare.Hai să nu mai trimitem la Bruxelles toate obligaţiile politice, fără pic de vocaţie, de expertiză adecvată! Vrem să fim reprezentaţi de oameni care stau în picioare. Eu unul m-am săturat să fiu reprezentat de persoane care stau în genunchi! Chiar nu se găsesc în România 32 de oameni care să ne poată reprezenta cu cinste şi onoare în Parlamentul European? Chiar este nevoie ca mare parte din cei 32 să fie tot dintre cei care au mai fost, dar de a căror acitivtate nu a auzit nimeni nimic?Chiar trebuie politizat totul şi nimic să nu mai aibă legatură cu competenţa pe un domeniu sau altul?Chiar aşa de rău am ajuns şi totuşi stăm şi aşteptăm să ne pice ceva de sus, în timp ce noi nu mişcăm un pai?Eu nu votez dude pentru Parlamentul European, ci OAMENI! Aşa că, vreau să-i văd! Să ştiu ce votez! Să ştiu pe cine trimit să îmi reprezinte interesele în PE! Să vină să se prezinte, independent sau nu, să pot vota in cunoştinţă de cauză sau, dupa caz, să-mi anulez votul, pentru a nu-l mai lăsa la îndemâna hoţiilor electorale!
Publicitate

2 responses to “Pe cine şi de ce alegem pentru Europa?

  1. este important ca sa dam sanse mai multor oameni de calitate ca sa candideze. Asta inseamna sa nu ii mai legam atat de mult de apartenenta la un partid si sa usuram accederea la alegeri si pentru independenti. De unde sa strang eu 100 de mii de adeziuni? Eu imi doresc sa reprezint Romania intr-un mod cat mai bun si profesionist, dar Romania prefera, de cele mai multe ori, panarame in genul Luhan.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s