Pana cand ii mai lasam sa ne invinga prin uzura?

Intr-un oras in care freamata zilnic peste doua milioane de suflete, a aduna in putin mai mult de o saptamana peste o suta de mii de semnaturi este totusi un efort destul de consistent. Nu pentru ca n-ai avea (teoretic) de unde-ti alege posesorii de domiciliu stabil in capitala. Ci pentru ca blazarea alegatorului a atins cote alarmante. Nu mereu din ignoranta sau indolenta. In ultimii ani din sentimentul inutilitatii demersului.

Si totusi… o suta de mii in cateva zile??? Cand la un miting nici cu lumanarea nu identifici macar doua sute de bucuresteni in strada?

Ori, toti acesti bucuresteni au familii, au copii, au nepoti, au vecini, colegi, amante… fiecare o posibila semnatura, fiecare un posibil vot impotriva portocalizarii capitalei. Mai mult decat evidenta, asadar, reactia blondinei si a catelusilor sai din consiliul general: vreti referendum? Va dam referendum!

Ridiculizarea intregului demers s-a materializat intr-o forma care ridica batjocura la adresa populatiei la rangul de arta. Nu o intrebare, ci sapte. Nu clare, ci confuze. Nu la obiect, ci… „cum vrea muschiu’ lor„.

Pe ce mizeaza? Pe lipsa de timp si organizare a opozitiei pentru a mobiliza electoratul favorabil siesi. Pe scarba care se va instala in bucuresteanul de rand. Pe nebuloasa creata de textul intrebarilor.

Pana cand ii mai lasam sa ne invinga prin uzura?

Publicitate

4 responses to “Pana cand ii mai lasam sa ne invinga prin uzura?

  1. Cu scuzele de rigoare, cred că nici de data asta bucureștenii nu vor ieși în față. Aclo unde se centralizează dezmățul și se inventariază prada obținută în teritoriu, lipsa de combativitate devine milipsitoare, chiar la cei spoliați. Poate că, precum în `89, se așteaptă reacția de refuz a vreunui oraș mare din provincie. La export, pa cap de salariat, Timișoara a făcut 9695 euro, iar capitala 4417. Când timișorenii vor conștientiza că îi cară ăn spate pe acești profitori, se vor revolta. Și poate că atunci, tonul fiind dat, vor ieși în stradă și bucureștenii.

  2. Pingback: Duminica Floriilor – Intrarea Domnului nostru Isus Hristos in Ierusalim « Hai ca se poate!

  3. Pingback: AM AFLAT CINE ESTE ALBA CA ZAPADA « Hai ca se poate!

  4. stai ca se pregatesc parade de costume. sa vezi ce mai contreaza bataia de joc a woodrei.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s