Punem mana de la mana sa-i luam lui Zeus electorat nou sau il spalam pe asta?

Pe vremea „impuscatului” care ne marea pensiile, nu ni le taia, circula cea mai tare metafora (parerea mea!) despre sictirul nihilistului:

Privind minoritarul la puradelul descult si plin de glod care molfaia un codru de paine adunat de pe jos, isi intreaba consoarta purtatoare de salba si opt fuste largi:
– Ce spui, fa, il spalam sau facem altu’?

La drept vorbind, dupa cat de putin interesat pare Zeus de soarta nefericitilor ce i-au inghitit flegmele in campanie, as spune ca nu e cu nimic mai bun decat adunatorul de fier vechi care imi urla mai deunazi sub termopane. Ba imi pare chiar cioretul mult mai cinstit.

El nu striga niciodata: DA-MI TU FIER CA LA CANTAR TE-NSEL. Este corect si-mi da, de gust, cu marketingu’ pe la nas: FIARE VECHI, FIARE VECHI CUMPARAM!

Cererea s-a intalnit cu oferta. Vreau? Il chem. Nu vreau? Nu-l deranjez, dar nici el nu-mi calca prin ograda. Pai, cu asa intelegere civilizata intre gentelmani, pot eu sa ma plang vreodata de incalcarea conditiilor contractuale? Jamais!

Asa ca, zgandarit profund, intreb ca vita in fata Cotrocenilor: ba, daca eu nu te-am deranjat pe tine, ce intri cu bocancii-n cur la mine?

Publicitate

8 responses to “Punem mana de la mana sa-i luam lui Zeus electorat nou sau il spalam pe asta?

  1. Guvernul ne cere să mâncăm mai puţin, iar biserica să construim lăcaşuri de cult mai multe. Presupun că în vederea unui echilibru! Pe principiul că “omul nu se hrăneşte numai cu pâine”. Poate că vom ajunge la performanţa de a nu ne mai hrăni deloc!

    Interesante ambele opţiuni (cea politică şi cea religioasă), însă la fel de perdante. Soluţiile guvernului conduc la moarte anticipată, iar ale bisericii la mistică garantată. Ambele sunt la fel de periculoase. Şi la fel de anoste. Prima acentuează neîncrederea faţă de instituţii, iar a doua pasivismul faţă de societate. Prima determină repulsie faţă de ceea ce ne înconjoară, iar cealaltă contemplare în stilul cel mai bizantin cu putinţă. Guvernul ne împinge la disperare, iar biserica la credulitate. Şi amândouă împreună la anihilarea spiritului civic.

  2. Pingback: Discursul lui Basescu este incitator la violenta « Hai ca se poate!

  3. Cum de ce? Pentru satisfactie… Caci asta este regula in regimurile de autoritate…

  4. Pingback: Pe 19 mai toti somerii din Bucuresti si imprejurimi la miting « Hai ca se poate!

  5. Pingback: Nea Gogu din Afumati si ZeListul « Hai ca se poate!

  6. Pingback: Pe 19 mai suntem solidari cu Basescu si clica lui sau ne soldarizam intre noi? « Hai ca se poate!

  7. Pingback: Pe 19 mai suntem solidari cu Basescu si clica lui sau ne solidarizam intre noi? « Hai ca se poate!

  8. Salut! Vrei să facem schimb de link-uri? Site-urile mele sunt http://www.ejocuri-noi.ro şi http://www.versuri-tari.ro . Dacă vrei, trimite-mi un email pe adresa: contact_versuri@yahoo.com să ştiu dacă să-ţi adaug link-ul pe unul din site-uri. Mulţumesc. :d

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s