Hai să mai pun o întrebare cu tâlc, prieteni! Că tot ați început să vă obişnuiți cu ele… Nu neapărat, să vă şi placă.
Unde anume în Constituția României, ați văzut voi un capitol, articol sau măcar un aliniat, care să facă referire la dreptul sau obligația Guvernului, Parlamentului, Preşedinției, partidelor politice sau oricărei alte instituții a statului român, de a îndemna la ură şi dezbinare cetățenii, pe care, în mod normal, ar trebui să-i reprezinte în mod echidistant şi echilibrat?
În opinia mea, prin toate articolele ei, Constituția Romaniei ne îndeamnă la uniune națională şi nu la dezbinare!
Acum vine şi întrebarea finală:
Dacă însăşi Constituția, legea supremă în România, conform articolului 1, aliniat 5, ne îndeamnă pe noi, toți cetăţenii români, politicieni sau nu, la unitate, drepturi egale, nediscriminare, liberatate de exprimare, de opinie, dreptul de a alege şi/sau a fi ales, nu cumva politicienii, prin îndemnul lor la ură şi dezbinare, sunt cei care, în mod flagrant (şi cu bună ştiință, aş putea spune!), încalcă legea supremă în stat, Constituția?
Si atunci, LEGEA se aplicä cu dublä masurä? Sau politicianul nu raspunde de incitarea la urä, violentä, antisemitism? Conform Constitutiei, acesti popiticieni trebuie sä räspundä primii in fata legii, ei fac legile pe care le calcä in picioare, deci, nu-mi cere mie domnule infractor-asta esti politicianule- sä respect ceea ce tu, cu bunä stiintä si cunostintä de cauzä nu respecti!
Iti dai seama ca de abia am iesit din campania electorala in care fiecare a spus ce a vrut doar ca sa convinga cat mai mult electorat de partea sa.
Uite ca a castigat Iohannis asa ca instigarile la a vota ortodocsi sau nu straini de neam nu mai are efect.
Electoratul s-a saturat de cei de pana acum indiferent de nationalitate sau orientare religioasa si vrea un roman de nationalitate germana ca presedinte deoarece se pare ca numai el reprezinta ceva diferit de ce am vazut pana acum.