Alegem, dar noi cu ce ne alegem?

Atât de dezinteresat de o campanie electorală, nu am fost nicicând! Nu m-am mai uitat nici la emisiuni politice, nici la vorbele goale ale candidaţilor… Nici măcar la nea Dan nu m-am uitat. 😉

Tot acest dezinteres provine de la faptul că, pentru mine personal, nu există nici o miză, în ceea ce priveşte alegerile prezidenţiale! Toţi ştim politică, toţi ne pricepem la ea, dar ne scapă din vedere un fapt esenţial… Preşedintele, conform Constituţiei României, nu ar trebui să fie un actor important în viaţa politică a ţării, ci primul ministru, Guvernul, Parlamentul!

De ce nu îşi pune nimeni întrebarea:
– indiferent cine iese preşedinte, cine va fi noul prim-ministru? Ce guvern vom avea? Ce va face noul prim-ministru, astfel încât, ţara asta să meargă mai bine iar cetăţenii ei să aibă un nivel de trai mai ridicat?

Ne-am cramponat cu toţii, manipulaţi, fireste, în sintagma „cine va câştiga”, fără să ne intereseze ce anume se va schimba în bine pentru noi, pentru cetăţenii normali, care nu suntem nici funcţionari publici, nici parlamentari, nici miniştri, nici secretari de stat, nici prim-miniştrii… Nici măcar preşedinti ai României!

Publicitate

One response to “Alegem, dar noi cu ce ne alegem?

  1. Noi nu ne alegem cu nimic. Dar ni se va prezenta nota de plată. Că de fapt noi finanţăm campania asta care nu ne spune nimic. Aşa ne trebuie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s