Chiar nimeni nu observă?

Suntem într-un punct critic al dreptei româneşti. În punctul în care, dreapta riscă să piardă pentru următorii mulţi ani (cel puţin 20), războiul doctrinar cu stânga! O stângă oricum foarte puternică, singura forţă politică cu adevărat coagulată, unită. Această stângă, care a fost ajutată mai discret sau mai puţin discret de Ion liescu, Emil Constantinescu, iar acum, aproape făţis de Traian Băsescu, a reuşit în ultimii 23 de ani să distrugă tot ce ar fi încercat dreapta să construiască! Totul, bazat bineînţeles, pe orgoliile nemăsurate ale celor care, de-a lungul a 23 au condus aşa-zisa dreaptă, dar şi pe lipsa coerenţei mesajului şi a unei doctrine cu adevărat de dreapta!

Până la urmă, adevăraţii vinovaţi nu sunt reprezentanţii stângii, care au marele avantaj de a fi avut în spate un partid mereu puternic şi niciodată divizat, ci aceia care se doresc, din păcate doar la nivel declarativ, a fi reprezentanţii şi unificatorii dreptei!

Concret vorbind, faptele celor care au ajuns să se mulţumească doar cu simpla etichetă… “de dreapta”, nu mai au nici o legătura cu doctrina pe care îşi propuseseră să o reprezinte. În aceasta situaţie, “stânga” va defila singură şi din ce în ce mai puternică, pe scena politică românească! Cu o dreaptă mai mereu în opoziţie sau în cel mai bun caz, “la guvernare”, alături de stânga, adunând cu lăcomie rămăşiţele ospăţului stângii şi fiind asociaţi/asimilaţi mizeriilor stângii!

Atâta vreme cât Traian Băsescu nu a reusit să fie el “unificatorul dreptei”, a luat decizia ca “dreapta” să rămână dezbinată, până când, tot el va fi cel va reuşi să o reunească!  Singura sansa ca dreapta să ajungă la un 33-36% şi să poata concura vreodată stânga? Strângerea tuturor partidelor şi partiduleţelor de dreapta sub un partid puternic, cu un electorat de dreapta concentrat pe o singură ţintă… DREAPTA! În momentul acesta, voturile dreptei sunt împărţite între 2 mari partide, PNL si PD-L şi cateva partide alfate în proces de construcţie, precum FC, PMP si eventual, PNŢ-CD, în timp ce votul stângii este unul singur, orientat către PSD! Ghiciţi cine va câştiga întotdeauna?

P.S. Care să fie oare partidul capabil să unifice şi să întărească o dreaptă divizată? Aproape inexistentă? Altul decât… PSD!!!

Publicitate

3 responses to “Chiar nimeni nu observă?

  1. Trist… Dar „dreapta” asta nu a fost, aproape deloc (și nicicând după ’89), „de dreapta”!!!
    Dacă guvernul Tăriceanu (pnl + pdl) s-a lăudat că a fost „de dreapta” atunci mai avea de tăiat niște cheltuieli sociale (mai exact trebuia să desființeze cea mai păguboasă lege a bolșevicilor, cea cu venitul minim garantat)…

    • Păi a fost guvern de dreapta susținut de un partid de stânga(PSD) ! PDL nu există atâta timp cât există Basescu președinte !

  2. Tatomirescu Nelly

    Petru , Tăriceanu e mai bun decât Antonescu , din multe puncte de vedere .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s