E pluribus unum…

Asta-i naţiune?
Mai degrabă, dezbi-naţiune! Ne lasăm dezbinaţi de tot felul de neaveniţi, fals numiţi politicieni, care nu aparţin unor partide politice pentru că ar crede în doctrina respectivă, ci pentru că aşa o dictează interesele personale şi de moment ale individului! Nu că în România ar exista prea multe partide care să îşi respecte doctrina pe care, cel puţin la nivel declarativ, şi-au asumat-o!
Este momentul să ne lecuim de orbire, să renuntam la ura generată de apartenentţa la o formaţiune politică sau alta şi să ne aducem aminte că suntem români! Că, în faţa acestui adevăr, totul se închină, totul se topeşte! Cum poate fi pusa apartenenţa de moment la o formaţiune politică sau alta, mai presus de interesul naţional?
Nu poate şi nu trebuie să existe nimic mai presus de interesul naţional. Până când românii, toţi, fără exceptţie, nu vor înţelege, accepta şi respecta acest lucru, până atunci nu putem avea pretenţia ca alţii să ne înţeleagă, să ne accepte, să ne respecte şi să ne trateze ca fiind egalii lor!Imagine

P.S. Cred că cea mai buna definiţie a interesului naţional este exprimată prin deviza „Toţi pentru unul şi unul pentru toţi”!

 

Publicitate

One response to “E pluribus unum…

  1. Tatomirescu Nelly

    Ar fi bine să urmăm Serbia ! Frumoasă poză !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s