Fumul apare in Orientul Mijlociu, focul intre China, Corea de Nord si Japonia!

Se pare ca este cazul sa ne mutam periscoapele, lunetele, binoclurile, echipamentele de tip „night vision” si oricare alt mijloc de supraveghere vizuala, pe Marea Japoniei! Lasati Orientul Mijlociu. Marea JaponieiJaponia isi intareste armata!

Va creste in special numarul de submarine si avioane militare capabile sa loveasca tinte aflate la distante foarte mari. Si asta in ciuda faptului ca, oficial, sunt declarate forte de autoaparare!!!
Acesta este practic, raspunsul Japoniei la ceea ce fac de ceva vreme doi dintre „bunii” ei vecini, China si Corea de Nord. In ce priveste relatiile chino-nipone, acestea par sa se fi „deteriorat mult incepand cu luna septembrie, cand un vas de pescuit chinez s-a ciocnit cu un vas al pazei de coasta japoneze in apropierea unor insule pe care ambele state le revendica.” – ziare.com!
 
Deteriorarea relatiilor dintre Japonia si Corea de Nord porneste de la „pericolul reprezentat de Coreea de Nord, care are deja cateva arme nucleare si se comporta destabilizator in regiune.” – ziare.com!

Cea mai draguta este bineinteles ultima fraza a articolului. „Un alt element important al strategiei japoneze vede alianta cu SUA drept indispensabila pentru securitatea statului nipon.”  Conform principiului „lasam ce e mai bun la sfarsit”

P.S. Culmea… atat baza militara din Romania dar si cea din Japonia sunt cu iesire la mare. Si bineinteles, in mod cu totul si cu totul intamplator si Marea Neagra si Marea Japoniei au granita cu… Rusia!  Marea Neagra

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s