Dezastru la bac!?! Mă mir că vă miră…

Cu mai bine de douazeci de ani in urma, schimbarea regimului politic a nascut in diversi visatori la titlul de reformatori doua sperante:

– ca-si vor pune amprenta asupra evolutiei generatiilor de invatacei ce vin din urma
– ca vor ramane in istorie (unul dintre ei sau toti laolalta) ca „parinti” ai scolii romanesti

An dupa an, guvern dupa guvern, ministru dupa ministru… toti si-au pus mintea cu scolari, parinti si dascali deopotriva. Rezultatele n-au intarziat sa apara: confuzia scolarilor, enervarea parintilor, nemultumirea dascalilor. Sistemul insusi s-a scarbit de inutilitatea public dovedita a demersului si a inceput sa scuipe rebuturi si sa inghita faliti. Profesori cu salarii degradante au devenit agenti de vanzari in timp ce fostii  lor elevi au ajuns la mana unor ex-secretare.

Nu spun ca actualul ministru ar fi mai rau decat precedentii. Cu siguranta nu este mai bun! Spun insa ca subventionarea comportamentului iresponsabil al elevilor n-a inceput acum.

Unde le era parintilor imaculata indignare cand le venea copilul acasa cu nota 10 si multumit de a fi putut copia? Unde le-a fost profesorilor corectitudinea cand trimiteau liceelor cate un semi-analfabet intens meditat in clasa a opta? Unde si-a ascuns ministerul mandria revolutionarelor masuri implementate cand „concursul dosarelor” a ingropat invatamantul superior sub zidul a sute si mii de sferto-docti?

Intre timp… un olimpic roman a fost recrutat de NASA,  intre timp… un profesor roman a fost angajat la Sorbona, intre timp… un chiulangiu roman a ajuns presedinte in unica tara unde a triumfat mitocania…


Reclame

One response to “Dezastru la bac!?! Mă mir că vă miră…

  1. Același lucru zic și eu. Ca în titlu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s