Al dracu’ Blaga, a plecat inainte sa-i pun coruptia din vama in cap!

Coruptia in vami!

Ca acest stat este mai rau decat popa care ia si de pe viu si de pe mort, asta stie romanul meu prea bine. Cat de mult ia insa statul de la viu si mort si cum o face neoficial si prin intermediul sistemului vamal, asta este mai greu de inteles. Poate mie sau altora ni se pare evident, dar exista si tanti Ana din scara de alaturi care, plina de naduf, comenta ieri la non-stop-ul din colt cu vanzatoarea:

Deh, maica, in loc sa ne mareasca pensiile, sta toata ziua cu gura pe pedeleii lui si tipa la vamesi. Ce atat caz, ca toti baga mana, maica! Care-i prost si nu ia? Da’ totusi, cat sa fure si aia, mai fetica? Ca arunca niste sume… de te sperii… Pai ce, ei n-au sefi sa-i vada?

Tocmai aici era problema, tanti Ana! Ca au sefi!

Dar nu e orb mai mare decat cel ce NU VREA sa vada. Iar noi s-ar presupune sa inghitim galusca aia cu „plateam taxa de protectie la liderii de sindicat”…

Nu ma intelegeti gresit. In sinea mea, sunt convins ca liderii de sindicat din toata tara si din toate ramurile sunt prieteni la catarama cu un fel sau altul de „vanzari anterioare”, mosteniri surpriza de la matusi Tamare si neveste administratori de geniu ale unor firme de super succes care desfasoara contracte cu statul. Rare exceptii! In ORICE guvernare!

Dar de aici si pana la a crede ca in sindicat se oprea caracatita spagilor e cale taaaaare lunga. Insa tanti Ana nu stie. Tanti Ana merge la vot convinsa de justitia televizata. Tanti Ana este inclinata sa creada. Pentru ca tanti Ana nu intelege exact cum vamesul buclucas, avand liderul de sindicat ca un fel de sefulet, mai are totusi si alt sef. Iar seful lui are si el un sef. Iar acesta are, la randul lui, altul… si tot asa.

Da’ cat, Doamne iarta-ma!, or fi putut sa ia?

Oh, tanti Ana, Doamne iarta-ma!, mult-mult-muuuult rau!

Si ca sa nu stam cu bomba-n buzunar, de frica exploziei, mai dam si mai departe ca sa ne tina in functie si sa nu stricam bunatate de aranjament, nu? 😉

Publicitate

4 responses to “Al dracu’ Blaga, a plecat inainte sa-i pun coruptia din vama in cap!

 1. Ştii cum spune românul : ” Dar din dar se face Raiul ” ! 🙂

 2. http://blogarogant.wordpress.com/2011/02/17/hai-fa-ncoa/

  Cică Blaga dă buzna în biroul lui WoodRea.
  Primul lucru îi toarnă-n cap o ceaşcă de cafea.
  Apoi îi dă o palmă după ceafă, ia un pix şi începe să îi mâzgălească geanta de lux. Lasă geanta şi sare să o ia la palme pe femeie.
  Atunci intră în viteză Sulfina, strigând:
  -Vasile, termină, am glumit, nu te-a nominalizat premier!!!!!!!!!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s