Democratia a luat o pauza

Cand pana si vorbele ma parasesc, multumesc cerului ca mi-a dat o neobosita care inca mai are cateva cuvinte in dotare. 🙂 Nu ma judecati prea aspru, n-o las sa spuna chiar tot in locul meu. Numai ce ma doare… 😦

Orice lucru bun vine sa moara in Romania!

Asa cum toti in viata avem o pereche, asa orice in jurul nostru “rimeaza” cu ceva. Si n-am gasit, pana mai ieri, nici fapt, nici om, nici caz concret in care sa nu vad o rima. Dar mi-a venit sorocul, pare-se. Asa ca azi nu mai “versi-rimez” nimic si plang in proza soarta lui Socrate.

Nu-l plang c-ar fi murit de mult. Zica merci ca a trait atunci! Acum ar fi fost un mediocru contopist, frustrat de neputinta si haituit de fisc pentru impozitul pe meditatii. Asta in cazul fericit in care ar mai fi avut discipoli. Altfel, doar perspectiva cozii la ajutoare europene, oricat de umilitoare, probabil i-ar fi rezolvat, macar si partial, problema supravietuirii.

Unicul noroc pe care i l-as recunoaste ar fi nevasta guraliva. Singurul bun cu adevarat de valoare si conlucrand la bunastarea lui. Caci orice buna soata necesita aceste calitati: buna de gura, descurcareata si, pe alocuri, oleaca magician. Pentru ca traiul zilnic, plata intretinerii si umplerea oalei cu cele trebuincioase, numai un mag sa fii ca sa le mai poti rezolva fara vreun stres.

In aste vremuri de restriste, spre a noastra profunda nefericire, nu!, nu putem fi toti… administratori de bloc. Caci nu ne-a inzestrat ilustrul impuscat  cu-atatea edificii cate destine avem de rezolvat.

Asa ca, drag Socrate si guraliva soata, multumiti zeilor ca ati ajuns la varste venerabile in epoca si timpurile voastre. Iar tu, neghiob filosofand o utopie, inchina o jertfa de recunostinta caci n-ai ajuns la umilinta de-a fi prin Romania rezident. In Roma ai ales sa mori, la noi decesul ti-era o garantie!

Iar voi, CETATE, REPUBLICA, DEMOCRATIE, va dau un sfat tovarasesc: mai iute va carati de-aici si luati cu voi si utopia, caci orice lucru, cat fi-va el de mic sau bun, vine sa moara in Romania!

De ieri, intr-adevar, democratia a luat o pauza la noi. Va amintesc ca ultima pauza a durat doar cateva decenii. Ne-au murit cativa „neascultatori” in timpul pauzei si ne-au murit cativa copii cand s-a sunat ca-ncepe ora.

Of, ce noroc pe cei ce suna iar de pauza si ce generozitate pe noi sa nu-i contrazicem!

Reclame

4 responses to “Democratia a luat o pauza

 1. Pingback: Tweets that mention Democratia a luat o pauza « EPISTOLEpentruZEUS -- Topsy.com

 2. Oare de ce ? Nu sunt de vina tinerii! Avem nevoie de tinereţea şi romantismul lor!

  https://popateapa.wordpress.com/wp-admin/post.php?post=942&action=edit&message=1
  Din păcate nu mai pot da pinguri asa ca pun link-uri

 3. Pingback: America, revino la înţelepciune « Popateapa's Blog

 4. Buna
  E cam mult sa spunem ca democratia a luat o pauza dar in mod sigur nu se simte prea bine, nici pe la noi si din pacate nici in multe alte tari ce se dau democratii.
  Democratia e inlocuita de oligarhii in multe tari, acesta e un semn ca democratia reprezentativa nu e solutia perfecta la idealul democratic.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s