PENTRU PROFESORI! Ia ciuruiti-i, dom’ presedinte, lua-i-ar dracu’ de formatori!

Primesc leapsa de la Lilick , via Codrin Scutaru si o trimit si eu Liviei, doamnei Zoe Petre, lui Toni, Florentin, Cepeca si ochilor frumosi ai Madalinei Puscalau cand va reveni din concediu.

Accept leapsa, dar ma declar un pic in dificultate. Nu prea stiu ce-as putea spune in plus fata de vobele mestesugite ale ilustrului nostru presedinte.

1. Zice el ca profesorii sunt platiti prea mult pe ora prestata in fata elevilor. CORECT! Ar trebui sa primeasca poate mai putini bani pe ora petrecuta in clasa, dar sa le fie platite toate orele suplimentare, orele de pregatire a lectiilor, examenele si gradele profesionale, vechimea si, de ce nu, un spor de periculozitate pentru ca nu stii niciodata cand in clasa vei avea un exemplar tamp, cu ifose de buricul pamantului care poate deveni candva presedinte.

2. Zice el ca „scoala romaneasca scoate tampiti”. PERFECT ADEVARAT! Caci vad inca destul de multi compatrioti care inca mai primesc din palmele olimpiene scatoalce, dar nu se abtin totusi sa linga vreo firimitura portocalie ratacita printre degetele liderului suprem. Si el scos tot de scoala romaneasca…

Nu da el nici doi bani pe cei pusi la catedra sa faca oameni din scursurile spermatozoizilor odinioara campioni. Nici nu i-ar fi pretins cineva parerea avizata. Pentru ca de unde nu e, nici Dumnezeu nu cere.

Imi ramane doar speranta ca, in calitatea lor de formatori de opinie, dascalii nostri vor creste vlastarele ce le trec prin mana cu principii solide si valori morale reale, astfel incat un rebut social ca Basescu-fenomenalul sa nu se mai intample.

Si il citez si eu pe nea’ Vasile, pensionar, fost profesor, „cititor” de-o bere pe luna la ghereta din colt („c-atata lux mi-oi permite si eu frate din pensia de dascal!”)… caci el mi-a fost azi inspiratia. Iaca ce-i transmite nea’ Vasile cu obida:

Da’ p-astia i-ai uitat la ciuruiala, Zeuse? Ai dracu’ ei de formatori! Nu vezi ca v-au scos tampiti!

Reclame

7 responses to “PENTRU PROFESORI! Ia ciuruiti-i, dom’ presedinte, lua-i-ar dracu’ de formatori!

 1. Hahaha! Foarte misto. Cum ne baga el, Zeus (de la Cotroceni), grijuliu, munitie pe teava… :)))))

 2. Pingback: Tweets that mention PENTRU PROFESORI! Ia ciuruiti-i, dom’ presedinte, lua-i-ar dracu’ de formatori! « EPISTOLEpentruZEUS -- Topsy.com

 3. Pingback: O noua diversiune marca Sebastian Lazaroiu « Hai ca se poate!

 4. Sunt profesor si mi-e lehamite si de sistem, dar si de colegi… Stam neputinciosi si multumim partidului ca inca mai supravietuim… Nici comunistii nu au reusit sa umileasca mai tare clasa intelectuala. Cand nu au putut i-au ucis… Portocalii nici nu ne ucid, nici nu ne lasa sa traim… Ne tin in viata doar cat sa se joace cu noi…

 5. Excelenţa Sa nu are cont în bancă. Nu are vilă cu douăzeci de camere. Nu are afaceri prospere prin ţară. Excelenţa Sa are un suflet cât galaxia. Are riduri şi fire albe, de la generaţiile care sunt şi de la cele care au fost. Excelenţa Sa îşi mobilează viaţa cu extemporale, teze, concursuri. Rareori se gândeşte la ultimul răcnet al modei… Desele-i preocupari sunt legate de programe, perfecţionari, examene. De cele mai multe ori şlefuieste nestematele altora. Pentru ele vinde pe bani marunţi secundele fiilor lui.

  Excelenta Sa trudeşte viaţa-ntreagă la secera ascuţită a lunii, semănând pulberi de aur peste seminţele ce stau să-ncolţească. Uneori, ochelarii i se acoperă de rouă amară, dacă un fost elev, ajuns senator, îl uită în anticamera ca pe un obiect decorativ. Alteori zâmbet de rodie îi inundă obrajii, când un necunoscut, pe stradă, îşi scoate pălăria în faţa lui: „Buna ziua, Domnule profesor, eu sunt…”

  Excelenta Sa nu-şi numără anii dupa buletin, ci după vârstă – mereu aceeaşi, care înfloreşte în banca de clasă. Constată cu surprindere – într-o zi – că trebuie sa iasă la pensie şi nu întelege de ce inima lui, cu două preinfarcte, bate ca la optsprezece ani. Excelenţa Sa, ca un pui de caprioară în bătaia puştii, nu ştie că se aseamănă cu sfinţii. Ei au daruit. El se daruieşte. Cel de Sus i-a hărăzit loc înalt în izvorul Luminii, loc plin de verdeaţă, din care Măria Sa, Dascalul, să poată priveghea, şi de dincolo, pruncii sufletului său.

  ( traducere şi adaptare după Rudyard Kipling)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s