Noua icoana a justitiei oarbe: Catalin Voicu

Mai deunazi, Norica Nicolai se uimea singura ca „…de cativa ani facem in Romania justitie cu stenograme sau la televizor”.

Ba eu as zice ca nu prea este sau, mai curand si cu… si la…

Pai altfel cum oare putem sa fortam decizia judecatorilor desemnati intr-un caz care ne doare? De ce sa nu faci un dosar public daca tot vrei sa fie declarat vinovat de la inceput un baiat care ne doare? De ce sa mai astepti si parerea singurului expert din tara despre stenogramele care ne doare?

Ca pe noi toate astea ne doare. Pe noi ne momesc cu circ ca poate uitam de paine. Pe noi ne freaca grija de „ce le spune, frate, ala la telefon”. Pe noi ne omoara capra lui Voicu, nu gaina noastra moarta din cotet.

Probabil ca nu este alb ca neaua burtosul ajutator al politicienilor in probleme, dar sigur ca i-au incalcat dreptul la o judecata corecta si impartiala. Departe de a ne lupta pentru nevinovatia lui, ar trebui sa ne zbatem si sa ne agatam cu unghiile si dintii de farama de respect pe care orice om o merita. Ar trebui sa urlam in gura mare si sa obligam reprezentantii si institutiile statului sa ne respecte drepturile. Ar trebui sa cerem o constitutie-contract pentru cetatenii acestei tari si in favoarea si folosul lor.

Nu pentru Voicu. Nu numai pentru Voicu.

PENTRU NOI TOTI.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s