Romania a vandut Greciei banci si companii de comunicatii. Oare ne dau la schimb colaps?

„Da’ ce, vreti sa avem soarta Greciei?”

Cica unul proaspat reasezat in jiltul de premier de catre Zeus intreba asa intr-o conferinta de presa. Asta la numai cateva zile dupa alegeri cand un reporter nerusinat pomenea ceva de investitii, salarii cu sporuri, pensii nesimtite…

Nu mai este de mult un secret faptul ca bancherii americani loviti acum vreo doi ani de traznetul crizei i-au ajutat pe greci sa isi ascunda situatia financiara reala. Acum se baga in seama cu criza si bulgarii, vecinii nostri cu ceafa mai lata. Se tin cu greu, mai-mai sa cada si ei in groapa asta. Si la ei, ca si la noi, ies niscaiva oficiali si le baga frica-n oase bietilor contribuabili. Noi, ca niste buni vecini si exemplari gospodari, ne intrebam la ce sa ne asteptam daca in competitia dintre Grecia si Bulgaria pierdem medalia.

Nu conteaza ca in oala lor nu ne invitase nimeni. Ne-am cerut singuri. Si ne-am ales si campionii care sa ne conduca pe drumul victoriei. Sa ne mai intrebam ce ne asteapta daca astia doi se cearta, este deja inutil. Doar cunoastem toti proverbul din strabuni: cand doi se cearta, al treilea castiga.

In tot acest buboi, am luat decizia sa ma mut in Moldova. Aia de peste Prut. La fratii diasporisti, la freneticii votanti de Zeus si adulatori de Boc. La cautatorii de vize si cetatenii romanesti. Vreau sa ma mut in Moldova ca sa am locuri cat mai in fata, sa ma simt si eu VIP, sa fiu in mijlocul evenimentelor.

Care evenimente, ma intrebi? Mai loaza, asculta aicea: carevasazica, daca sedem la balcon sa videm ce ne asteapta cand se gudura blugarii pe langa grici, macar sa sedem la loja cand i-om vide pe altii cum ii trazneste c-am picat si noi!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s